Отказват да застраховат Range Rover
Share

Британски застрахователни компании масово задължават собствениците на Range Rover да държат колите си на охраняеми паркинги. Причина за извънредното изискване е огромната популярност, на която се радват британските всъдеходи сред крадците.

По данни на изследователския център на британските застрахователи Thatcham от януари до юли тази година в Лондон са откраднати 294 Range Rover Sport и Evoque. За същия период в града са отмъкнати 63 X-петици на BMW, съобщава Daily Mail. По информация на вестника водещите застрахователи в британската столица отказват да сключват договори за коли, които се държат на неохраняеми места.

В Лондон вече имало истински експерти по взлом на Range Rover. За проникването в салона и стартирането на двигателя се ползвали специални устройства. Апаратурата дублирала технологията за безконтактен достъп, която Land Rover монтира на последните си модели. Според полицията в британската столица почти една трета от кражбите ставали с помощта на препрограмиране на ключа от колата, след което апашът се нуждаел от едва 10-ина секунди, за да я отмъкне.

Източник:Fakti.bg чрез ZASTRAHOVATEL.COM

Вашият коментар