Застрахователите с награди за социална отговорност за втора поредна годинa
Share

БАЗБ и АБЗ ще връчат призовете „Застрахователи на обществото 2016 г.“ по случай празника на застрахователя

Застрахователни компании и брокери ще се състезават за втора поредна година за наградите за корпоративна социална отговорност „Застрахователи за обществото“, връчвани от Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) и Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ). Конкурсът бе основан през 2015 г. като съвместна инициатива на двете асоциации с цел стимулиране на приноса на застрахователния бизнес към обществено значими проекти и отличаване на социално отговорните компании. Наградите ще бъдат връчени на тържество на 4 октомври по случай празника на застрахователя.

Вдъхновени от миналогодишния успех на кампанията, АБЗ и БАЗБ обявиха тазгодишния старт на конкурса. Кандидатите – застрахователни компании и брокери, ще представят свои реализирани социални инициативи през последната една година, а победителите ще бъдат избрани след гласуване от членовете на двете асоциации.

Наградите ще бъдат връчени на тържество на 4 октомври по случай Деня на застрахователя, който през 2015 г. АБЗ и БАЗБ за пръв път успяха да превърнат в празник на цялото българско застраховане. С утвърждаването на  този конкурс, застрахователния бранш дава своя принос към едно по-задружно и социално ориентирано бизнес общество.

Развитието на застраховането и изграждането на по-голямо доверие в потребителите на застрахователни услуги, е важно сътрудничеството между всички участници на пазара – както застрахователните компании, така и застрахователните брокери. Не само постигнатите финансови резултати са важни, важно е изграденото доверие, важно е отношението на всички нас към проблемите на хората, решенията ни и действията ни,  добрите каузи с които ние, застрахователите  допринасяме в различни сфери на обществения живот и с които помагаме за устойчивото развитие и благополучие на обществото.

Източник: zastrahovatel.com

Вашият коментар