ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ПОКРИТИЕ УКРАЙНА И РУСИЯ
Share

Водещи световни застрахователни компании, реагираха на ескалацията на напрежението в региона Русия- Украйна и следвайки наложените санкции прекратиха подписваческа дейност по полици на Руски юридически и физически лица и свързани с тях дъщерни дружества и лица.

В продължение са издадени инструкции да се прекрати покритието по клаузи „Войни и Стачки“ за съществуващи полици с 7 дневно предизвестие. Покритието може да бъде възстановено за територии минимум 200 км от границите на Украйна.

Транспортни рискове до/от Украински /Руски води в Черно и Азовско море могат да получат покритие при специални условия при поискване.

Когато отговорните институции London Joint War Committee/Joint Cargo Watchlist изключат или преместят Русия/Украйна в безопасен клас рестрикциите автоматично ще бъдат заличени.

Застрахователно покритие Каско и Гражданска отговорност – обръщаме внимание, че Украйна и Беларус няма покритие за Каско, вкл. ПТП и Кражби, покритие няма и по застраховка Гражданска отговорност и споразумението „Зелена карта“.

Застрахователно покритие Кредитен риск

Надяваме се, клиентите сами вече да са намалили обема на търговските сделки, които извършват с купувачите в Руската федерация и/или Украйна, или вече да са спрели да търгуват с тях, докато ситуацията се подобри. Покритието на кредитните лимити ще трябва да бъде коригирано, в съответствие с реалните нужди на клиентите в тези променливи времена.

Предвид обстоятелствата, няма да се  предлага  ново и допълнително покритие за упоменатите по-горе държави. При подобрение на международната обстановка, позволяващо предоставяне на ново покритие, ще направят  съответните корекции в политиката.

Вашият коментар