Престижни награди за Алианц България
Allianz4
LinkedInShare

Алианц България взе два приза на традиционния конкурс “Застраховател на годината” и “Пенсионноосигурително дружество на годината” за 2016 година.

ПОД Алианц България бе отличен с приз „Пенсионноосигурително дружество на годината“ в категория допълнително доброволно пенсионно осигуряване.

Дружеството е безапелационен носител на тази награда от 2010 година досега. „За мен е чест да получа това престижно отличие. Успехът никога не идва случайно. Той е резултат на усилията, положени от целия екип на дружеството, който ежедневно с професионализъм работи за популяризиране на допълнителното пенсионно осигуряване. Използвайки международния си опит в управлението на активи, ние предоставяме на клиентите си сигурност и предвидимост в бъдещето. Стабилността, изключителната ни репутация и специално отношение към клиентите са причините, поради които Алианц България има над един милион клиенти с високи нива на клиентска удовлетвореност“ – коментира София Христова, главен изпълнителен директор на ПОД Алианц България. ПОД Алианц България е пазарен лидер в доброволното пенсионно осигуряване, управлявайки 45% от активите на пенсионните фондове в България по данни на КФН. През 2016 г. общите активи на пенсионните фондове, управлявани от дружеството са нараснали с 15.3% и са достигнали 2.5 млрд. лева. Наградата беше връчена на г-жа Христова от министъра на финансите – Владислав Горанов.

ЗАД Алианц България Живот получи приза „Застраховател на годината“ в категория Животозастраховане. Алианц България е безспорен лидер в животозастраховането на българския пазар. По данни на КФН компанията е №1 по пазарен дял – 26.3%, а ръстът на брутния премиен приход е 8.5% към края на 2016 г. Дружеството е лауреат на тази награда за девета поредна година. „Да бъдеш на върха в динамичното време, в което живеем, е изключително предизвикателство, което изисква от нас непрекъснато да следим пулса на пазара и да се развиваме. Като част от най-силните финансови групи в света – Allianz SE, непрекъснато инвестираме в нови продукти и услуги, които са в унисон с потребностите на клиентите, дори и на най-взискателните. Използвам възможността да благодаря на екипа, без който едва ли бихме могли да постигнем тези резултати“ – коментира Андрей Александров, главен оперативен директор на Алианц България Холдинг. Наградата беше връчена на г-н Александров от Ралица Агайн – заместник председател на Комисията за финансов надзор.

Организатори на конкурса са Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи, Българската Асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване, Фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски“ и БАЗБ. Наградите бяха връчени на официална церемония на 18.05.2017 г. в София.

Източник: zastrahovatel.com

Вашият коментар