Медицинска здравна застраховка „Лечение без граници“ – защо да купим тази застраховка? Тя ще ни помогне финансово и ще ползваме най-добрите световни клиники и лекари за лечение на ракови заболявания
Share

Ракът е втората най-честа причина за смърт в Централна и Източна Европа и по време на Ковид 19.
Обърнете се към нас за индивидуална оферта, която включва лечение на злокачествени заболявания при лимит от 2,000,000 лева.
Нашите контакти: e-mail: idineva@zbkbalkan.com , мобилен 0888759966

Застраховката играе важна роля в борбата с рака, казва Michael Haas, Swiss Re
Материалът е подготвен по публикация на XPRIMM
Световният ден за борба с рака се отбелязва на 4 февруари. Тъй като COVID-19 доминира в заглавията в момента, съществува риск заплахата от рак да отпадне на заден план. Цифрите говорят сами за себе си по отношение на това колко спешен е въпросът в действителност: Рискът от развитие на рак преди навършване на 75-годишна възраст е 20%, т.е. всеки пети човек в света развива рак през целия си живот и всеки 10-и човек умира от болест. Въпреки че Европа съдържа само 9% от световното население, тя има 25% дял от глобалното бреме на рака (European Journal of Cancer). Според СЗО през следващите 20 години броят на новите диагнози на рак се очаква да се увеличи с 56%, а броят на смъртните случаи да се увеличи дори с 63%.
1.314.193 нови случая на рак са регистрирани в Централна и Източна Европа (включително Русия и Украйна) през 2020 г., като 695.828 души умират от рак през годината. Следователно ракът е най-честата причина за смърт в Централна и Източна Европа след сърдечно-съдови заболявания. Една трета от случаите са предотвратими, докато друга трета има добра прогноза, когато се диагностицира и лекува рано.

Никоя застраховка в света не може да излекува рака, но добрата застрахователна полица може да бъде от ключово значение в борбата с рака.
В много случаи диагнозата рак се придружава от финансови проблеми. Ракът често води до неработоспособност или необходимост от намаляване на работното време, като в резултат доходът спада, докато разходите едновременно се увеличават поради лечения, които не винаги са изцяло покрити от здравното осигуряване. Следователно пациентът води две битки.

Дори ако диагнозата рак не доведе до финансови проблеми, наличието на достатъчно парични средства означава, че пациентите са свободни да се концентрират върху важните за тях неща като приятели и семейство или дори да пътуват.
Освобождаването от финансови грижи в изключителна ситуация като тази дава на пациента спокойствие до известна степен и дава възможност на тях и семейството им да се концентрират изцяло върху лечението на рака.

Swiss Re работи в тясно сътрудничество с животозастрахователните компании в Централна и Източна Европа за разработване на нови застрахователни полици за рак, които са гъвкави и съобразени с индивидуалните нужди на пациентите и техните семейства. И така, какво трябва да имат пациентите, за да бъдат най-добре поставени в борбата си срещу рака? Потребностите се различават значително в зависимост от конкретния случай, така че продуктите са модулни и могат да бъдат структурирани според специфичните нужди на всеки пациент.
Някои клиенти искат еднократно плащане в случай на диагноза рак, за да могат сами да решат как искат да използват парите, докато други предпочитат решение, което гарантира индивидуална подкрепа по време на цялото им лечение. Този тип решение предлага услуги като второ медицинско заключение. Според опита на партньора на Swiss Re MediGuide 4% от диагнозите са коригирани и в 14% от всички случаи операциите могат да бъдат избегнати. И така, общо 91% от протоколите за лечение са променени.

Освен това, службите за помощ също могат да помогнат по много начини да се справят с такава предизвикателна ситуация. Те се придвижват до най-подходящото медицинско заведение и лекар – дори лечение в чужбина – и също помагат да се поеме психическият шок за засегнатите лица и техните семейства.
На всички, услугите за помощ като лечение в чужбина са силно търсени в страните от ЦИЕ. Пациентът извън границите изчислява 21-26 милиона трансгранични пациенти по целия свят годишно. Според опита на Medigo около 5,7% от пътуванията в чужбина се дължат на рак, особено поради рак на гърдата, остра левкемия или рак на простатата. Това обаче е претеглено число, т.е. само 0,5-1% са от страни с високи доходи, докато 25-30% са от страни с по-ниски доходи като ЦИЕ. Въз основа на запитванията на Medigo за лечение на рак от 2014 – 2020 г., петте най-добри дестинации в Европа за лечение на рак в чужбина са Германия, която е предпочитан избор за пробивни лечения като CyberKnife, High-Intensity Focused Ultrasound или Brachytherapy, последвана от Италия, Испания, Франция и Великобритания.
Следователно не е изненадващо, че раковите продукти, включително услугите за помощ, са много търсени в Централна и Източна Европа. Въпреки че системите на здравеопазване в тези региони се субсидират от държавата, ползите често не са достатъчни, за да може пациентът да се справи със сериозни заболявания като рак без допълнителна застраховка. Броят на хората, избрали да извадят тези продукти, доказва това: застрахователният продукт на Swiss Re срещу рак е станал много популярен в Централна и Източна Европа с постоянно нарастващ брой клиенти.

Swiss Re вече е внедрил много решения за рак в ЦИЕ, заедно със своите клиенти и партньори за услуги, обхващащи буквално всички възрасти от 0 до 100 години. Радваме се, че можем да подкрепим пациентите при тези трудни обстоятелства, като подобрим възможностите им за лечение и направим всеки ден дневен живот по-малко стресиращ.

Вашият коментар