Връчени бяха наградите “Застрахователи за обществото 2018г.”
Share

Благотворителни инициативи на компаниите ЗЕАД “Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп” ЕАД, “Дженерали Застраховане” и “Застрахователно дружество Евроинс” АД получиха тазгодишните награди „Застрахователи за обществото 2018г.“, връчвани от Асоциацията на българските застрахователи и Българската асоциация на застрахователните брокери.

Конкурсът се проведе за четвърта поредна година като има за цел да утвърди добрите практики в застраховането и да стимулира дългосрочните и устойчиви инициативи в полза на българското общество.

Отличената на първо място инициатива „Приказки за добрината“ на ЗЕАД „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп“ ЕАД въплъщава стремежа на социално-отговорния застрахователен бизнес да откликва на нуждите на обществото. Чрез нея са подкрепени проекти, насочени към едни от най-уязвимите групи в нашето общество. Бе реализиран проект за домашен социален патронаж, от който се възползваха над 300 възрастни хора, живеещи в района на Мездра. Осигурена бе възможност най-нуждаещите се – изоставените бебета – да растат в уютна домашна обстановка, докато чакат своите нови родители. Дадена бе и възможност на нуждаещи се родители и деца да получат нужната им подкрепа. С друг проект, част от инициативата, бе оборудвана кухня за здравословно готвене и обучения на родители от ромската общност.

Второто място в конкурса бе спечелено от „Дженерали Застраховане” АД за инициативата им „Устойчиво развитие!“. Тя създава „верига“ от позитивна промяна, насочена към устойчивото развитие, към осигуряване по-добри условия за по-добро образование за нуждаещите се деца. В рамките й са реализирани редица проекти и дарителски инициативи, подпомогнали спортни и екологични мероприятия, дали възможност на малките общини да реализират свои идеи. Подкрепа и надежда са получили и най-нуждаещите се членове на нашето общество – децата в неравностойно положение.

На трето място бе класирана инициативата на „Евроинс“ АД – „Летен рехабилитационен лагер за двадесет и три деца с тежки физически увреждания, пребиваващи в Комплекс за социални услуги за деца с увреждания – гр. Роман“. Устойчива във времето, тази инициатива дава вяра, усмивки и надежда, дава възможност за по-пълноценен живот на една от най-уязвимите групи в обществото – децата с тежки здравословни проблеми.

Призовете бяха раздадени на 1 октомври по случай професионалния празник на застрахователя. На събитието присъстваха над 240 гости, между които членовете на АБЗ и БАЗБ, клиенти и тесен кръг официални гости, дали своя принос към развитието на застраховането в България.

С всяка изминала година проектите на нашите колеги в областта на социалната отговорност стават все по-разнообразни и интересни!Благодарим на всички участници за вдъхновението!

Източник: baib.bg

Вашият коментар