5 здравословни съвета за семейния спорт
Share

Не само, че  семейните спортове са чудесен начин да прекарвате времето си заедно и да учите децата си на честна игра в екип, семейните спортове също предоставят и множество ползи за здравето на всички членове на семейството. От играта на народна топка, бейзбол и баскетбол до плуване в местния басейн, планирайте редовно времето си за семейните спортове. Тук има 5 предимства:

Поддържане на теглото

Най-ефективният метод за контрол или загуба на тегло е чрез здравословнадиета и редовни упражнения. Ето защо, това би имало смисъл само, ако участвате редовно в общите семейни спортове и ще бъде идеален метод за поддържане на теглото, когато се комбинира със здравословна диета. Един час стрелба с обръчи ще доведе до изгаряне на призблизително 320 калории, а плуването 493 калории.

Стабилизира настроението

Упражненията могат да бъдат забавни и е добре да бъдат преподавани приятните ефекти  от упражняването на по-ранна възраст. С участието в семейните спортове, може да покажете на децата си, че има и други форми на забавление освен видеоигрите и телевизията. Упражненията стимулират производството на химични вещества в мозъка, освобождаването на ендорфини в системата ви, които ви оставят усещане за удовлетворение и спокойствие. Редовните упражнения се препоръчват и за намаляване на симптомите, които често са свързани с депресия.

Спите по-добре

Сутрешните упражнения или в средата на деня могат да доведат до по-добър сън, въпреки че трябва да избягвате упражненията и семейните спортовекъсно вечерта, тъй като това може да доведе до прекалено напрежение, което ще направи заспиването трудно. Редовните упражнения намаляват стреса и подобряват настроението, затова е по-малко вероятно да се будите нощем от някаква тревога.

Повишава енергията

Редовните упражнения са необходими за силна сърдечносъдова система  – системата отговорна за циркулацията на кръвта във вашето тяло. Когато сърцето и белите дробове са слаби, поради липса на физически упражнения или затлъстяване, те трябва да работят по-усилено. Въпреки това рутинните упраженения, ще подсилят сърцето и белите дробове. Когато сърцето и дробовете  са подсилени, те не трябва да работят толкова усилено, което ще ви направи по-малко изморени и отегчени, когато се справяте с ежедневните задачи. Ще откриете, че вие се събуждате по-отпочинали, когато се подготвяте да започвате деня си.

Превенция на заболяванията

Редовните упражнения, включително семейните спортове са доказан метод за предотвратяване на остеропороза, болести на сърцето, високо кръвно налягане, висок холестерол и ревматоиден артрит. Редовните упражнения насърчават здрава имунна система, което води до по-малко симптоми на настинка през годината. Физическите упражнения увеличават производството на макрофаги, които атакуват бактериите в тялото. Имунните клетки се разпространяват навсякъде в тялото по-време на тренировка, убива бактериите и вирусите, които причиняват простудата.

Както споменахме по-горе упражненията намаляват стреса, препоръчват се за лица, страдащи от депресия. Защото психологическият стрес възпрепятства имунитета, което води до заболявания.

Източник: mamatatkoiaz.bg

 

Вашият коментар