Плащанията по застраховки след земетресението в Япония нарастват до 2,2 млрд. долара
Share

Само за една седмица плащанията по застраховки след земетресението в Япония през април са нараснали с още 35% и достигнаха 2,2 млрд. долара според данни, оповестени от Асоциацията на общо застраховане (GIAJ).

Плащанията, извършени от местни и чуждестранни застрахователни компании до момента, уреждат около 72% от предявените претенциите.

Очаква се застрахователните плащания за щети на жилища след земетресенията в Кумамото през април да нараснат до над 2,5 млрд. щатски долара.

Прогнозата на GIAJ потвърждава оценката на Aon Benfield, че загубите от земетресенията през април ще надхвърлят 2 млрд. долара.

AIR Worldwide по-рано изчисли плащанията между 1,7 и 2,9 млрд. долара, като тук не се включват обезщетенията, свързани с прекъсване на бизнеса.

Рейтинговата агенция Fitch заяви, че земетресенията в Кумамото не биха  подкопали финансовата стабилност на японските общозастрахователни компании. Японските застрахователи са гарантирали рисковете от земетресение по благоразумен начин с ефективни схеми за презастраховане, добавиха оттам.

Източник: zastrahovatel.com

Вашият коментар