Най-динамично развиващо се застрахователно дружество за 2016 – Дженерали Застраховане
Share

На 18 май 2017 г. на тържествена церемония бяха раздадени за 9-та поредна година най-престижните годишни награди в застрахователния сектор – „Застраховател на годината. Организатори на събитието са Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ), Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване, фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” и Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ).

На събитието по традиция присъстваше целият застрахователен, пенсионен и финансов сектор на България, представители на държавните институции и регулаторните органи, на научните и академичните среди.

Церемонията беше открита от ректора на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов, член на организационния комитет на годишните награди, който представи останалите членове на ОК в състав: Светла Несторова – председател на УС на АБЗ, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на Данчо Данчев – председател на Упрaвителния съвет и главен изпълнителен директор на “Дженерали Застраховане” АД, ЗЕАД „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп“ ЕАД и др.

Доц. Вазов благодари на всички тях, че за пореден път са направили възможно организирането на церемонията по връчване на престижните отличия, наричани в гилдията “Застрахователни Оскари”.

„Дженерали Застраховане“ АД получи призът за най-динамично развиващо се застрахователно дружество за 2016 г. „Дженерали Застраховане“ АД с ръст на БПП от 67,5 млн. лева. спрямо предходната година. Наградата беше връчена от финансовия министър Владислав Горанов на Данчо Данчев – председател на УС и главен изпълнителен директор на дружеството.

Generali Group е италианска група, независима от 1831 г. със силно международно присъствие. Тя е сред водещите застрахователи в световен мащаб, с общ премиен приход, надхвърлящ €74 милиарда през 2015 г. Групата има над 76 000 служители по целия свят, включително 500 в България. Generali Group има представителства в над 60 държави, Групата заема лидерска позиция на западноевропейските пазари и все по-важно място на пазарите в Централна и Източна Европа и Азия.

През 2015 г. Generali е единствената застрахователна компания включена в MIT Technology Review за 50-те най–умни компании в света. „Дженерали Застраховане“ АД е Любима марка на потребителите в категория „Застрахователни компании и брокери“ за 2016 г.

Едно от най-ценните предимства на „Дженерали Застраховане” АД е предлагането на продукти от всички сфери на застрахователния бизнес, иновативни решения в областта на общото застраховане и схеми за работодатели при застраховане на своите служители, включително и, предоставени от Generali Employee Benefits..

„Дженерали Застраховане” АД развива дейността си чрез повече от над 180 офиса в цялата страна. За по-доброто обслужване и улеснение на ликвидационния процес компанията работи и чрез 15 ликвидационни центъра на територията на цялата страна. Нашите продукти се предлагат от над 1200 застрахователни агенти и над 300 застрахователни брокери. Прецизно изградената търговска мрежа за продажба на застрахователните продукти, заедно с офисите за ликвидационна дейност ни дават възможност за бързо и качествено обслужване на клиентите и изпълняване на поетите от дружеството отговорности по сключените договори.

„Дженерали Застраховане“ АД е една от най-опитните компании в областта на медицинското застраховане, сред лидерите на пазара, притежаващо собствен Медицински център за извънболнична помощ. Като тенденции, очакваме интересът към застраховката да продължи да нараства, ползваемостта да продължи да се увеличава с подобряване информираността на клиентите, както и сериозна дигитализация, развитие и ускоряване на процесите на продажба и обслужване.

Дженерали Застраховане АД бе отличена с награда на Webit Awards.

Дружеството ни успя да се пребори успешно с номинираните участници в категория „Най-добро мобилно приложение в сферата на застраховането и финансите. Webit Awards са част от най-голямото и значимо събитие за дигитална трансформация – Webit Festival Europe.

Източник: zastrahovatel.com

Вашият коментар