Зам.-председателят на Комисията за финансов надзор Ралица Агайн подава оставка
Share

Зам.-председателят на Комисията за финансов надзор /КФН/ Ралица Агайн подава оставка. Това обяви тя пред журналисти в Народното събрание. Агайн е в парламента за извънредното заседание, на което се обсъжда случаят с отнемането на лиценза за извършване на застрахователна дейност на кипърската застрахователна компания „Олимпик“.
„Това е моят емоционален и морален ангажимент към хората. Макар че държа да подчертая, че всички правомощия, с които КФН разполага, са приложени в случая и няма никакъв пропуск във възможностите, при които комисията може да повлияе на ситуацията“, коментира Агайн.
Тези, които имат да получават обезщетение по застраховка Гражданска отговорност на автомобилистите, са изцяло подсигурени чрез системата на гаранционните фондове, каза Агайн. По думите й въпросът е уреден и в кипърското законодателство. И нашият, и кипърският фонд са подписали многостранна конвенция между гаранционните фондове в ЕС, съгласно която обезщетенията по застраховка Гражданска отговорност на автомобилистите се изплащат, като за местните клиенти българският фонд ще посредничи, обясни Агайн. По думите й почти 200 000 души обаче ще претърпят загуби от фалита на кипърската компания.
Оставката на Агайн е постъпила в деловодството на Народното събрание, обяви в пленарна зала председателят на парламента Цвета Караянчева. Предстои депутатите да я гласуват днес.

Източник: bta.bg

Снимка: bnr.bg

Вашият коментар