Да тичам с детето си? Защо?
Share

Не е бързо. Определено няма да стигнете далеч. Поне в началото. След като изведете детето си, за да потичате в парка, няма да има какво да покажете – нито ще сте изпекли сладкиш, нито ще сте прочели книга, която да ви обогати, нито ще имате рисунка за хладилника си. Но тичането с децата е нещо повече. За разлика от повечето неща, които можете да правите заедно, бягането е напълно безплатно и ще ви накара да се чувствате свободни.

Физическата активност е важна част от здравословния начин на живот както за възрастните, така и за децата. Освен че ще се радват на добро здраве, малчуганите, които спортуват, са в добра форма и спят по-добре. Също така ще им бъде по-лесно да се справят с физическите и интелектуални предизвикателства – не само ще догонят автобуса с лекота, но и ученето за предстоящия тест няма да им носи толкова главоболия.

Бягането изгражда и поддържа физическа издръжливост у детето, а също така му носи чувство за свобода. Не бива да забравяме и удовлетвореността от постижението, когато достигне финала.
Както повечето индивидуални спортове, тичането се основава на вътрешна мотивация, а успехът може да бъде единствено плод на усилен труд. То изгражда самочувствие, учи децата на самоуважение и ангажираност.

Бъдете модел за подражание за децата си. Повечето малчугани следват примера на родителите си и ако видят, че се грижите за себе си и спортувате, ще последват стъпките ви. Важно е да откриете заниманието, което носи удоволствие на вашето дете.

Източник: nnbulgaria.com

Вашият коментар