Важни новини от Groupama SA France
Share

Ръководството на „Групама Застраховане” ЕАД и „Групама Животозастраховане” ЕАД има удоволствието да информира относно три важни новини, свързани с нашия акционер – Groupama SA France:

1. Агенция Fitch Ratings London повиши рейтингите на групата Groupama S.A. (Groupama) и нейните основни дъщерни дружества „Financial Insurer Financial Strength (IFS)“ на „A“ от „BBB +“. Кредитният рейтинг (Issuer Default Rating) на Групама (IDR) е подобрен на „BBB +“ от „BBB“. Прогнозите са стабилни.

2. В резултат на влизането в сила на Закон за прозрачността, борбата с корупцията и модернизацията на икономиката във Франция, централното дружество на Groupama Group, Groupama SA, ще бъде преобразувано във взаимозастрахователно дружество, като срокът за изпълнение е 18 месеца, считано от декември 2016 г. ,

3. Въздействието от административната трансформация на Groupama S.A. за българските дъщерни дружества „Групама Застраховане” ЕАД и „Групама Животозастраховане” ЕАД ще доведе до процес на чисто формално вътрешногруповото прехвърляне на собственост от Групама Холдинг Филиал е Партисипасион (Групама Холдинг Филиали и Участия).

Трансформацията няма да има директен ефект върху дейността на българските дъщерни дружества. Формалният процес изисква одобрение от КФН и регистрация в Търговския регистър, която се очаква да бъде финализирана до края на 2017 г. Непряк ефект за българските дъщерни дружества ще бъде оптимизиране на капиталовата адекватност и улеснен групов надзор.

Източник: groupama.bg

Вашият коментар