Безплатните опреснителни курсове на БАЗК се радват на голям интерес
Share

От три седмици в учебния център на автошкола „Василеви“ в гр. София се провеждат безплатни теоретични курсове за запознаване с новите правила и обновяване на знанията за безопасност на движението по пътищата. Това съобщиха от Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи (БАЗК), които са в основата на инициативата.

Курсовете са насочени към практикуващи шофьори и имат за цел да опреснят знанията им и да ги запознаят с новите правила от закона. При интерес или желание в тях могат да се включат и хора без придобита правоспособност за управление на МПС. Курсовете се провеждат всяка събота в учебните центрове на автошкола „Василеви” в зала за професионално обучение на курсисти. Лекциите се водят от лицензирани преподаватели, а участие като лектори взимат и полицаи от Пътна полиция.

Някои от темите, които се обсъждат, са употреба на алкохол и шофиране; скорост; използване на обезопасителни колани и седалки за деца; дефиниране на проблема с големия брой ПТП в България и защо е важно да говорим на тази тема; действия при опасни ситуации на пътя – пукане на гума, аквапланинг, пожар, укрепване на товари; задължения на водача при ПТП; новите моменти в ЗДвП; решаване на актуални листовки и други.

Всеки, който желае  да се запише за безплатно обучение за опресняване и актуализиране на знанията за безопасно движение по пътищата, може да го направи на сайта на БАЗК като попълни регистрационната форма.

Източник: zastrahovatel.com

Вашият коментар