Най-етичните застрахователи на 2014
Share

Институтът Ethisphere, независима организация, опитваща се да наложи най-добрите корпоративни практики, публикува годишната си класация на най-етичните глобални корпорации.
В списъка влизат представители на разнообразни индустрии, но не липсват и застрахователи. От сферата на общото застраховане са отличени The Hartford и Sompo Japan, от презастраховането – Swiss Re, а от брокерите – Arthur J. Gallagher.
Компаниите са оценени в пет направления: етика (с тежест от 25% в общата оценка), репутация и иновации (с 20%), управление (10%), социална отговорност (25%), корпоративна култура (20%).
„Както нашият екип, така и клиентите, служителите, инвеститорите и регулаторите са убедени, че доверието е ключът към успеха, а етиката и доброто управление са пътят към неговото постигане” – категорични са от Ethisphere.
Кои са „ангелите” в сектора?Застрахователни брокери: Arthur J. Gallagher & Co.“Gallagher са отличени с тази награда за трета поредна година, което отразява фокуса ни върху етичните ценности и интегритета” – коментира президентът и главен изпълнителен директор на дружеството Патрик Галахър Джуниър.Общо застраховане: The Hartford Financial Services Group„Получаваме наградата за шеста поредна година, което свидетелства, че оставаме верни на целта си да третираме етично нашите служители, клиенти, бизнес партньори, съседи и инвеститори” – казва Алън Кречко, изпълнителен вицепрезидент на The Hartford.Общо застраховане: Sompo Japan Insurance Inc.“Впечатлени сме от програмите за социална отговорност на Sompo Japan, както и от инициативите им за опазване на околната среда” – подчертава Майкъл Барн от Ethisphere.Swiss Re: Презастраховане

“Swiss Re привлякоха вниманието ни поради акцента, който поставят над опазването на околната среда – споделя Барн. – Ранообразни са примерите, които демонстрират, че Swiss Re и служителите им полагат сериозни усилия в тази насока, включително програмите за залесяване.”

Източник: Zastrahovatel.com

2 коментара

Вашият коментар