Защо „Хибридно застраховане”?
HYBRID road sign
LinkedInShare

Какво и защо налага използването на термина „хибридно застраховане” на застрахователния пазар? По своему всеки отделен застрахователен продукт има своите характерни черти, които карат хората да ги харесват и да сключват полици, но когато разполагате с няколко различни застрахователни продукта, разходите често са твърде високи и сте принудени с времето да прекратявате някои от тях. Хибридното застраховане дава възможност да избирате срещу какво и за какво да бъдете защитени. Всичко това, разбира се, е на цената на….една по-ниска цена.
За този тип застраховане казват, че ви носи защита по време на вашия живот и след него, т.е застраховката е така структурирана, че ви надживява.
В повечето случаи тя е съставена от два компонента – стандартна застраховка „Живот“, която е насочена към евентуалните здравословни неволи, с които животът неминуемо ще ви срещне, и застраховка дългосрочни грижи, която полага всевъзможни грижи за вашите натрупани или трупащи се активи. Добре знаем, че животозастрахователните продукти привличат основно с това, че „обещават” спокоен старчески живот, който гарантира и солидно обезщетение след вашата смърт, така че близките ви да не останат неосигурени.

Източник: zastrahovatel.com

Вашият коментар