Ще изградим NN като силна и обичана марка
LinkedInShare

Интервю с Николай Стойков, Главен изпълнителен директор, NN България

Г-н Стойков, защо застрахователният и пенсионният бизнес на ING в България променят името си на NN? Как беше избрано новото име?

ING Пенсионно осигуряване и ING Животозастраховане са на прага на важен период, в който, след като представиха на своите клиенти и партньори, ще започнат да използват новите си марка и лого – NN Пенсионно осигуряване и NN Животозастраховане. Това ще се случи през първото полугодие на 2015 г.
NN Group съществува като самостоятелна публична компания от 2 юли 2014 г., когато акциите й започнаха да се търгуват на фондовата борса Euronext в Амстердам. NN Group обхваща животозастрахователните, пенсионноосигурителните услуги и услугите по управление на инвестиции на ING Group, които бяха обособени в самостоятелна компания в съответствие с плана за преструктуриране на Групата, договорен с Европейската Комисия в края на 2009 г. Съгласно плана ING Group трябваше да отдели бизнеса си по застраховане, пенсионно осигуряване и управление на инвестиции от банковите си операции. Понастоящем ING остава мажоритарен собственик на NN Group, като постепенно делът на публично търгуваните акции ще се увеличава.
Нашата нова глобална визия е директно свързана с историята ни като Nationale-Nederlanden, откъдето идват и двете „N“ в логото ни. Историята на компанията започва в Холандия с основаването на застрахователните дружества Де Недерланден през 1845 г. и Де Национале през 1863 г., които впоследствие създават основата на застрахователния ни бизнес под името Национале-Недерланден (по-късно част от ING Group). Оттогава, вече 170 години, компанията ни помага на хората да осигуряват финансовото си бъдеще.
Новата ни марка NN ще се стреми да бъде олицетворение на това,с което се гордеем: глобално присъствие; дългогодишен опит и традиции в сферата на застраховането и пенсионното осигуряване; професионализъм в управлението на активи.

Колко време ще продължи процесът по ребрандиране? Какво ще се случи?

Промяната на името и марката на ING Пенсионно осигуряване и ING Животозастраховане съответно на NN Пенсионно осигуряване и NN Животозастраховане ще премине през няколко етапа. Началото вече беше поставено преди коледно-новогодишните празници със специално писмо до всички наши клиенти и партньори, с което ги информирахме за предстоящата промяна на името ни. В близките месеци ще проведем и масирана комуникационна кампания, по време на която ще информираме обществеността за новата ни марка и връзката й с ING.
Наред с интензивната комуникация за популяризиране на марката NN, планираме да въведем и редица допълнителни инструменти в услуга на нашите клиенти и партньори: изцяло нов и модерен уеб сайт, който ще заработи през април 2015 г.; нови и обновени онлайн приложения до края на 2015 година, както и информационни материали, които ще започнем да използваме през първото полугодие на 2015 г.

Как ребрандирането ще се отрази на стратегията на компанията?

В NN имаме ясна визия за бъдещето. В основата на всичко, което правим, ние ще продължим да поставяме грижата за хората – с техните планове и амбиции, с щастливите и тъжни моменти, с предизвикателствата и възможностите, които стоят пред тях. На тази база е била изградена нашата компания от 1845 г. досега. Това са и принципите, които ще ни водят и занапред.
В NN Group помагаме на над 15 милиона души в 18 страни по света да осигурят финансовото си бъдеще.
На своите клиенти се стремим да помагаме, като предоставяме едновременно леснодостъпни и професионални финансови решения, съобразени със специфичните финансови нужди през целия им живот. Ще се стремим клиентите ни да имат отлични преживявания с нас във всеки един момент, като им предоставяме добавена стойност на предлаганите продукти и услуги. Ще работим за това да опростим процесите в компанията и да ги направим по-ефикасни и ефективни, така че да предложим още по-високо ниво на обслужване. Част от настоящата ни стратегия ще продължи да бъде разширяване на финансовата грамотност на хората и по-доброто им разбиране за управлението на личните им финанси. Нашата компания се стреми да бъде полезна и достъпна за клиентите, като им предлага индивидуален подход и разбиране, модерни и професионални инструменти за установяване на финансовите им потребности. Нашето уникално предложение се състои в подхода и възможностите, които предлагаме на клиентите ни по посока на комплексно планиране на личните им финанси в 5 области на финансовото планиране: инвестиционно, пенсионно, застрахователно, данъчно и наследствено планиране.

С какво искате да бъде свързвана марката NN? Какво усещане искате да създава?

Финансовите услуги по принцип се свързват с рационални понятия: числа, проценти, планиране, структура, риск, които не винаги са достатъчно разбираеми за всеки човек. Когато става дума за вземане на финансови решения или за планиране на личните финанси, хората често са несигурни и неуверени. Затова ние искаме да достигнем до клиентите ни и с помощта на добронамереност и професионализъм да им предоставим информация, която да им помогне да вземат правилните финансови решения във важните моменти от техния живот.
Разбира се, ние се стремим да предлагаме отлични продукти, но само това не би било достатъчно, за да ни отличи на пазара и да ни спечели доверието на нашите клиенти. Това обаче могат да направят нашата грижа, откритост и ангажираност. Това е и усещането, което искаме да създава нашата марка.

Промяната на марката ще засегне ли съществуващите клиенти на компанията и по какъв начин?

Докато новото име и новото лого на NN България отварят следваща страница в нашата история, ангажираността ни към нашите клиенти и партньори остава непроменена. Промяната на марката няма да се отрази върху качеството на нашите услуги. Искам изрично да посоча, че условията по договорите на съществуващите клиенти ще останат непроменени. Желаем да продължим с още по-голяма отдаденост да съветваме и подпомагаме клиентите ни с конкретни решения, с които да реализират финансовите си цели. Същевременно новите ни ценности – Грижа, Откритост, Ангажираност – са свързани със стремежа ни към позитивна промяна за нашите клиенти.
Вярвам, че ще създадем силна и обичана марка NN, като вложим цялата си енергия в това да предоставим на клиентите си отлични преживявания, продукти и услуги с добавена стойност, лесен достъп до професионални консултации във финансовото планиране и ефикасни животозастрахователни и пенсионноосигурителни решения.

Източник: www.ing.bg

Вашият коментар