Гражданска отговорност. Размерът ИМА значение
LinkedInShare

bulb1

7 коментара

 • admin казва:

  Много голяма част от сключващите застраховка “Гражданска отговорност” избират най- изгодната в ценово отношение оферта.
  Често пъти с този си избор можем да си купим билет за ада. Защото въпреки, че размерът на премията вероятно има значение, ПО ВАЖЕН Е РАЗМЕРЪТ на финансовата стабилност на компанията. Споделете?

 • Към днешна дата, почти всички избират застраховката, не по финансовата стабилност на застрахователя, а по най ниска цена.Но много малко от хората се замислят, че това е застраховка, която е отложена във времето поне с пет годишен давностен период и със огромни за отделния клиент лимити.Нека си представим само какво би станало , ако в този период, фалира компанията, на която сме се доверили, заради това че сме избрали най ниската цена.
  Пресен е примера на фалита на Корпоративна търговска банка, където всички искаха да вземат големите пари от големите лихви.Нещата са едно към едно.Въпреки че има Регулационен режим, той не предпази никой.
  На нас брокерите се пада не лесната задача да направим така, че хората нашите клиенти, да се чувстват сигурни, че са избрали не най- ниската, а най добрата оферта.Ние сме хората, които познаваме застрахователите най-добре и можем да дадем тази сигурност на клиента.Затова призовавам клиентите ни винаги да се допитват до нас преди да вземат окончателно решение.

 • Николай Младенов казва:

  На пръв поглед сключването на застраховка “Гражданска отговорност”може би изглежда като поредната формалност, но понякога, стремежа да се спестят 10 лв. може да доведе до неприятни последствия в бъдещето. В тази връзка съветвам хората да се консултират със специалистите в тази сфера, когато сключват този вид застраховка.

 • Венета Динева казва:

  Като брокери с не малък стаж в застраховането винаги сме се стремяли да обясним на клиентите значението на застраховка “Гражданска отговорност” и важността на избора на компания. За съжаление голяма част от клиентите приемат тази застраховка като вид данък, наложен от държавата и поради тази причина определяща за тях е цената. Все още застрахователната култура на българина не е на нужното ниво.
  И крайно време е застраховката действително да е на автомобилистите, а не на собствениците на МПС!

 • admin казва:

  Благодаря Ви за постовете и професионалните мнения!
  Ще съм благодарен, ако някой сподели опита си с големи искове или запомнящи се щети по Гражданска отговорност.
  Все с цел да покажем колко сериозна е тази застраховка?

 • Мария казва:

  Ето едно относително скорошна / от 2013 година/ решение/ и не особено голяма, по-скоро стандартна присъда по дело, заведено от родителите на починал в пътен инцидент мъж. Обезщението, присъдено от съда за нематериални вреди на родителите – мъка, душевни болки и страдание, е в размер на 120 000 лв. Осъден е застрахователя. http://vss.justice.bg/osdobrich/2013/11/3/0063d812/84893013.htm

 • Д. Иванова казва:

  Разликата в стойността на застраховка “Гражданска отговорност” на различните застрахователни компании не е толкова голяма. Затова е по-добре при избора да се заложи на по-сигурното, т.е. на доказали се с лоялността и стабилността си компании.
  Макар да се отнася за нанесени имуществени и неимуществени щети на трети лица и др., добре е всеки да направи сериозно и отговорно избора си!
  А ако е затруднен в избора си да се консултира с професионалист.

Вашият коментар