ЗАЩО ДА ИЗПОЛЗВАМЕ УСЛУГИТЕ НА ЗАСТРАХОВАТЕЛЕН БРОКЕР
Share

Пиша този текст в началото на 2021г. И мога да кажа, че все още темата застраховане не е достатъчно позната в България. От друга страна част от хората, които осъзнават нуждата от застрахователна защита са настроени скептично и недоверчиво към застрахователните компании.

Защо на застрахователния сектор се гледа с недоверие?

Често потребителите не са наясно какъв застрахователен продукт да изберат. Затова се случва и да изберат продукт, който не отговаря на техните нужди и при щета да останат недоволни. Възможно е дори да им бъде отказана щетата. В такива ситуации хората остават с горчивото усещане, че парите, които са дали за застраховки са похарчени напразно.

Доверете се на застрахователен брокер

Посочените по-горе проблеми са разрешими ако се доверите на застрахователен брокер. Ние знаем, че на брокера се гледа като на още едно звено, за което трябва да се плаща, но в действителност нещата не стоят точно така.

Услугите на застрахователния брокер са безплатни за клиента!

Дали ще купите застраховка от брокер или директно от застрахователна компания цената ще бъде една и съща.

Застрахователният брокер е човека, с когото споделяте какво търсите, какво ви е необходимо и на каква цена. Той ще събере различни оферти от няколко застрахователни компании и ще ви предложи най-подходящия за вашите нужди вариант. Също така ще ви информира за „подводни камъни“ скрити в дребния шрифт.

Ако сте изгубили полицата си, имате въпроси по нея или например сте повредили стикера към гражданската отговорност отново можете да се обърнете към брокера си за съдействие.

Брокерът има за задача и да ви окаже помощ в случай, че настъпи застрахователно събитие както и да ви напомни преди изтичане на вашата застраховка или падеж.

Чрез всички тези задължения, които брокера поема той спестява време и проблеми на клиента.

Брокерът е звеното между клиента и застрахователя и урежда отношенията между двете страни като защитава интересите на клиента.

Ние в ЗБК „БалканАД извършваме цялостно застрахователно обслужване на своите клиенти, което включва риск мениджмънт, анализ на риска, проучване на застрахователния пазар и изготвяне на оферти, професионална консултация при избора на най-доброто предложение, обслужване на клиентите в случай на застрахователно събитие, съдействие при оценка на размера на щетите, тяхното разглеждане и уреждане, подготовка на документите необходими за изплащане на застрахователно обезщетение, съдействие пред застрахователните дружества за приключване на щетите.

Свържете се с нас и ние ще поемем грижата за вашите застраховки.